Deel dit artikel

Giethoorn – Een speciale avond op de brandweerkazerne van Giethoorn, tijdens deze avond werd niet alleen de nieuwe blusboot gepresenteerd waar de brandweerlieden in de loop van volgende week mee kunnen uitrukken. Maar ook brandweermannen Tonny Kort en Koos Vos kregen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Rob Bats. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Helaas had de avond een donker randje, maar liefst drie gerespecteerde brandweermannen zullen gaan stoppen bij de brandweer, Tonny, Koos Vos en Roelof Geert.
Met een toespraak van clustercommandant en brandweerofficier Erik Wibbelink, burgemeester Rob Bats, ploegleider Bart Tuin en namens de personeelsvereniging Gert Koppers.

Tonny Kort werd op 1 januari 1988 lid van de vrijwillige brandweer van de toenmalige gemeente Brederwiede. Tijdens zijn brandweerloopbaan was hij  bevelvoerder en manschap. Ook was hij schipper van het brandweervaartuig. Vele jaren was hij duiker en duikploegleider bij de brandweergroep Giethoorn.
Koos Vos werd op 1 augustus 1997 lid van hetzelfde brandweerkorps. Hij was manschap, chauffeur en voertuigbediener van de tankautospuit en ook schipper van het brandweervaartuig. Ook hij was actief bij de duikploeg van de brandweergroep Giethoorn, als duiker en assistent duikploeg.

Deel dit artikel