Het einde.

Het was 2006, ik was jong, veel op de fiets en op zoek naar incidenten in Lelystad. Zo is Nieuws112 ontstaan, met YouTube video’s die gemaakt werden door een echte dubbelklap telefoon.
Af en toe kwam er een website bij maar dit was toen te lastig om te beheren dus bleef ik het maar houden op YouTube video’s.  In 2013 kwam er toch weer een website bij die provisorisch in elkaar was gezet.

Anno 2019 hebben wij een bijzonder grote website! Helaas is het echter zo dat ik met heel veel pijn in het hart de stekker uit Nieuws112 zal gaan trekken.

Een stukje geschiedenis…
Een aantal jaren geleden (2014) ben ik zelf verhuisd van Lelystad naar Steenwijk, en sindsdien is Nieuws112 explosief gegroeid.
Samen met twee anderen waaronder Jordi van 112 Marknesse gingen we als één geheel verder, het eerste incident die ik meemaakte hier was op 31 mei 2014 in Giethoorn.
Sindsdien zijn we gegroeid met een groot bereik op zowel de website als op social media. We begonnen een team te vormen met Nieuws112 met meerdere fotografen en dit is langere tijd zo geweest.

Helaas begon dit groepje snel te slinken omdat velen er simpelweg te weinig of zelfs geen tijd meer voor hadden en sindsdien zat er een redelijk verloop in de teamleden. Het werven van nieuwe fotografen heeft helaas niet de benodigde resultaten opgeleverd, ook niet als erkend leerbedrijf.
Het laatste jaar hebben we een fors tekort aan fotografen en moeten we meerdere incidenten missen. Wij plaatsen namelijk bijna geen foto’s van derden (uitzonderingen daar gelaten) omdat we graag uniek willen blijven.
We hebben een aardig bereik maar een groot deel van de lezers blijkt helaas niet open te staan voor nieuwe initiatieven. Wij hebben in het verleden een eigen magazine gehad, jaarlijks een kalender en andere initiatieven. Op enkele individuen (die wij overigens zeer dankbaar zijn) na werd dit niet met open armen ontvangen. Na een recente peiling om een nieuwe kalender uit te brengen waren de resultaten overduidelijk. Een nieuwe kalender was niet gewenst en we hebben besloten om dit dan ook niet nog eens te doen.

En toch hebben we in al die jaren een hoop meegemaakt.. Leuke dingen, mooie dingen, minder leuke dingen, en bijzondere dingen. (En genoeg bakken stront over ons heen gehad, figuurlijk dan hè.)
De aftrap van het Whatsapp Buurtpreventie-project, de talloze controles van verschillende politie eenheden waar de een ons met open armen ontving en de ander ons liever niet ter plaatse had maar waar we aan het einde van de rit toch door één deur konden.
Meldingen waarbij de brandweer ter plaatse kwam leverden soms hele bijzondere foto’s op. En ook zij ontvingen ons met open armen, samen met alle hulpverleners willen wij hen bedanken voor hun enorme gastvrijheid, betrokkenheid en flexibiliteit.. Maar jullie zijn nog niet van ons af!

Samen met fotografen Rhoxana en Jordi gaan we wel verder met het maken van foto’s, ook bij incidenten. Dit doen wij onder de naam van Fotopersbureau Steenwyck voor Steenwijkerland.Nieuws.nl en lokale, regionale en landelijke media.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van de artikelen, het bewonderen van de foto’s, het uitnodigen bij bepaalde evenementen en bovenal de waardering van lezers..

Bedankt!

–  Colin Coule

–  Rhoxana Ynema

–  Jordi Posthuma

Nieuws-112.nl stopt in de loop van 2019, tot die tijd blijven wij gewoon actief en beginnen wij met het afbouwen van de website.