Deel dit artikel

Steenwijk – De politie hield dinsdagavond in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland en de Whatsapp Buurtpreventie de actie “Boef in de Wijk”.

Voor deze actie werd er een “test” gehouden in de Oostercluft (Oostermeenthe) en in de Dopheide/Kallenkoterallee (Gagels), hierbij gingen twee agenten in burger de straten in en maakten zij zich verdacht door in auto’s te kijken, met een zaklamp op huizen te schijnen en het verdacht heen en weer lopen.
Het doel van deze actie was om te kijken hoe snel er werd gereageerd in de desbetreffende Whatsapp Buurtpreventie groep van de wijk die op het politiebureau intensief werd  gemonitord door coördinator Peter Wiltjer, de groepsbeheerders, de politie en de gemeente.

Nadat de actie bijna zonder resultaten was afgerond in de Oostercluft werden de jongens alsnog opgemerkt in de buurtpreventie app en werd er 112 gebeld.
De politie in uniform is bij de melders langs geweest en hebben de melding als echt opgepakt om te voorkomen dat de bewoners door zouden hebben dat het om een oefening ging.
Als tweede locatie begaven de jongens zich in de Dopheide waar ze zich verdacht gedroegen, het duurde hier echter niet lang voor zij werden opgemerkt door alerte bewoners die direct melding deed in de Whatsapp groep en contact opnam met 112, waarbij zelfs het kenteken van de jongens kon worden doorgegeven.
Ook hier is de politie langs geweest om de melding als echt op te pakken, tot slot deden de jongens een poging aan de Kallenkoterallee waar ze met een zaklamp in een tuin schenen.
Bij deze woning werden ze dusdanig snel opgemerkt dat de bewoner achter de “verdachten” aan ging en de geüniformeerde politie aanwijzingen gaf waar de jongens heen waren gegaan.

Alle partijen zijn enorm tevreden over de test, de leden van de buurtpreventie groepen zijn inmiddels ingelicht. Meer informatie over de Whatsapp Buurtpreventie en hoe je lid kan worden is te vinden via http://www.wabp.nl

Deel dit artikel