Deel dit artikel

Steenwijk – Meer dan een derde van alle fietsers heeft onvoldoende verlichting, daarom organiseert VVN afdeling Steenwijkerland i.s.m. CSG Eekeringe, RSG Tromp Meesters, gemeente Steenwijkerland en de Politie jaarlijks een fietsverlichting controle ter voorkoming van ongelukken waarbij fietsers zonder licht en reflectie zijn betrokken.

De afdeling van Veilig Verkeer Nederland te Steenwijkerland organiseert in samenwerking met de RSG Tromp Meesters en de CSG Eekeringe een jaarlijkse fietsverlichting controle op 31 oktober en 7 november.
Vandaag werd de controle eerst gehouden bij diverse klassen van de RSG in de Stationsstraat waarna de controle zich verplaatste naar de Lijsterbesstraat.

Door deze actie hoopt VVN het bewustzijn onder schoolgaande fietsers te vergroten. Nu de dagen weer korter worden en het eerder en langer donker is, is een goed werkende verlichting nog belangrijker. Fietsers zonder licht vallen zelfs overdag in de mist voor het overige verkeer nauwelijks op. Het is dan ook niet alleen belangrijk om zelf genoeg te kunnen zien, maar vooral dat anderen jou zien.
Met behulp van o.a. de verkeersouders worden in deze periode ook veel fietsen op verlichting en veiligheid gecontroleerd op de basisscholen. Hierbij worden ook de ouders vooraf geïnformeerd over deze actie en hebben zij de kans om samen met de kinderen zorg te dragen voor een goede verlichting en een veilige fiets.

Indien bij de geplande controles de fietsverlichting toch hapert zullen experts van Veilig Verkeer de verlichting repareren of indien nodig een nood verlichting monteren.
Is de verlichting in orde? Dan krijgen de scholieren een presentje aangeboden.

Deze actie wordt mede ondersteund door de gemeente Steenwijkerland en de politie welke in samenwerking met Veilig Verkeer Steenwijkerland in de komende weken niet aangekondigde controles op fietsverlichting zullen gaan uitvoeren.

Geen goede of ontbrekende fietsverlichting betekent een boete van € 55. Voor circa € 5 heeft men een redelijk deugdelijke fietsverlichting.

Deel dit artikel