Deel dit artikel

Steenwijk – Omwonenden keken raar op toen zij een brandweerauto in hun straat, de Jan van Riebeeckstraat zagen staan met de zwaailampen aan.
Er bleek echter geen sprake te zijn van een incident, maar van een grote verrassing voor de zieke Tamer uit Steenwijk.

Tamer heeft leukemie en moet daarvoor twee keer per week naar Groningen voor chemotherapie. Vorig jaar moest hij Sinterklaas missen op school, zijn meester deed toen een oproep om massaal kaartjes naar hem te sturen omdat hij hier enorm van opbloeide.
Jaarlijks geeft de personeelsvereniging van de brandweer in Steenwijk een geldbedrag aan een goed doel, dit jaar hebben zij gekozen voor Tamer die een cheque in ontvangst mocht nemen van € 250.

De brandweerlieden liepen ditmaal niet gewapend met een brandslang maar met een waardecheque naar de deur om de jongen te verrassen.
Samen met zijn broertje en ouders mocht hij een kijkje nemen in een echte brandweerauto, zowel op de plaats van de manschappen als die van de bevelvoerder.
Na afloop was de glimlach van Tamer en zijn ouders niet meer weg te krijgen, zij zijn de brandweerlieden enorm dankbaar.

Of Tamer later ook bij de brandweer wilt? Dat niet, hij pakt liever de boeven aan vanuit een snelle onopvallende politieauto.

Deel dit artikel