Deel dit artikel

Witte Paarden – De politie is maandagmiddag gestart met een sporenonderzoek op de A32 bij Witte Paarden en heeft de snelweg afgesloten.

De aanleiding van de sporenonderzoek is een mogelijk schietincident eerder deze dag. Rond de klok van 10.00 uur werd onze meldkamer gealarmeerd over dit incident. Op de rotonde de Witte Paarden in Steenwijkerland of in die directe omgeving kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing. Dit betrof een zwarte bestelbus en blauwe Citroen C1. Ze reden daarna beiden door de snelweg A32 op in de richting van Wolvega. De bestuurder of een inzittende van de zwarte bestelbus zou tijdens die rit op de A32 vermoedelijk met een vuurwapen hebben geschoten op de blauwe Citroen. Bij de afslag Wolvega werd de bestuurder van de Citroen opgevangen door agenten. De zwarte bestelbus was er toen al vandoor en is nog niet aangetroffen.

Getuigenoproep
Op dit moment spreekt de politie met de bestuurder van de Citroen en met enkele getuigen. De politie is op zoek naar meer informatie die leidt naar de identiteit van bestuurder en eventuele inzittenden van de zwarte bestelbus. Hebt u op of rond 10.00 uur op de A32 het conflict gezien en /of hebt u meer informatie over de zwarte bestelbus? Bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-7000.

Foto: Rhoxana Ynema

Deel dit artikel