Deel dit artikel

Marknesse – De noodklok luidt bij de brandweer in Marknesse door een dreigend tekort aan vrijwilligers bij de post. Een nieuwe wervingsactie is gestart om vrijwilligers te werven.

In het dorp hangen op verschillende plekken grote spandoeken waarin inwoners worden opgeroepen zich aan te melden. Ook krijgen inwoners binnenkort een brief op de mat namens brandweercommandant Gerrit Spruit en burgemeester Aucke van der Werff waarin zij het belang van de brandweer uitleggen en mensen oproepen zich aan te melden.

Volgens een woordvoerder van Brandweer Flevoland is de post Marknesse ernstig op zoek naar nieuwe collega’s maar is de uitruk en veiligheid wel gegarandeerd. Op het moment dat dat niet meer het geval is door een tekort aan mensen gaat de post dicht tot er wel weer genoeg vrijwilligers zijn. “Andere posten zoals Emmeloord en Vollenhove zullen dan bijstand moeten verlenen waardoor je langere aanrijtijden hebt en de brand zich meer kan ontwikkelen met alle gevolgen van dien. Elke seconde die we te laat komen verslechtert de brand of de gezondheid van iemand die een ongeval heeft gehad dus daarom streven we naar voldoende mensen” aldus de woordvoerder.

In totaal is de brandweer op zoek naar zes nieuwe vrijwilligers voor Marknesse.
De woordvoerder laat weten in ieder geval te hopen op een nieuwe aanwas van vier nieuwe vrijwilligers.

Deel dit artikel