Deel dit artikel

Vollenhove – Zaterdagavond reikte burgemeester Rob Bats een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Eddy Winter (55) uit Vollenhove. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn werk als brandweervrijwilliger. Eddy Winter is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Eddy Winter werd in maart 1997 lid van de vrijwillige brandweer van Vollenhove. Tijdens zijn brandweerloopbaan was hij manschap, chauffeur en voertuigbediener van de tankautospuit en watertankwagen. Bovendien was hij onderhoudsmedewerker voor de  ademluchtapparatuur. Hij organiseerde daarnaast activiteiten en thema-avonden die een positieve bijdrage leverden aan de teamvorming in de ploeg. Ook was hij zeer actief betrokken bij de organisatie van Open Dagen op de brandweerpost. Zo’n 15 jaar maakte hij deel uit van de wedstrijdploeg van de brandweer Vollenhove. Ook nam hij regelmatig deel aan de Wampex (weekend amfibische expeditie).

Op zaterdag 7 juli 2018 neemt Eddy Winter officieel afscheid van de Veiligheidsregio IJsselland, brandweerpost Vollenhove. Hij heeft zich dan 20 jaar lang als vrijwilliger ingezet voor de brandweer.

Foto’s: Nathalie den Besten

Deel dit artikel