Deel dit artikel

STEENWIJK – Maar liefst duizenden bezoekers kwamen vandaag naar de Eeser Gaard in Steenwijk waar de veiligheidsdag van de Veiligheidsregio IJsselland werd gehouden.
Op een groot terrein konden veiligheidsdiensten laten zien wat zij doen met behulp van informatiestands, demonstraties en praktijkoefeningen.

Om 10:15 werd het startsein gegeven door burgemeester Rob Bats door middel van het doven van een vlam in de pan, de brandweer van Steenwijk verleende hierbij haar assistentie.
Op de dag waren onder andere brandweer, politie, geneeskundige hulpdiensten, defensie, waterschap, gemeente, provincie en diverse vrijwilligersorganisaties te vinden.

Een grote demonstratie begon al snel om 11:00 waarbij een gewapende overval in scene werd gezet, de overvallers kwamen in een aanrijding terecht waarna een speciale politie eenheid tot aanhouding over ging.
Na de aanhouding kon over worden gegaan op de zorg van het slachtoffer in het andere voertuig, hierbij werd onder andere assistentie verleend door de brandweer en ambulancedienst van Steenwijk.
Zij waren verder ook op de veiligheidsdag aanwezig met divers materiaal waaronder een hulpverleningsvoertuig waarbij kinderen zelf stukken uit een auto konden knippen.

Naast Steenwijk was ook het korps van Giethoorn volop aanwezig met het beschikbare materiaal en een groot rietgedekt platform.
Giethoorn bestaat voornamelijk uit rietgedekte woningen, het korps aldaar is gespecialiseerd in dit soort branden door middel van handige maar vooral effectieve hulpmiddelen.
Tevens lieten zij zien hoe zij bijvoorbeeld een slachtoffer uit een gebied kunnen krijgen met de quad wanneer een ambulance er niet bij kan komen.

De Veiligheidsregio is tevreden, het weer zat enorm mee en de locatie was perfect.
In 2019 is opnieuw een veiligheidsdag die door de Veiligheidsregio IJsselland wordt georganiseerd; deze vindt dan plaats in Deventer.

Videocompilatie:

(Werkt mogelijk niet mobiel, alternatieve videolink: https://www.facebook.com/nieuws112/videos/750634448441134/ )

Deel dit artikel