Deel dit artikel

GIETHOORN – Twee brandweervoertuigen rijden weg uit de post Giethoorn om zich te begeven naar een woonwijk waar Wian Schreur en Koos Vos werden opgehaald.
Niet veel later komen zij weer terug op de post Giethoorn waar alle brandweervrijwilligers, familie, vrienden, teamleider repressie cluster Noordwest Erik Wibbelink en burgemeester Rob Bats de twee mannen stond op te wachten.

Na een groepsfoto van alle manschappen kon het officiële gedeelte van start gaan waarbij de avond werd geopend door ploegleider Bart Tuin met het brandweerlied.

 

Na een toespraak van de ploegleider kreeg burgemeester Rob Bats het woord waarbij hij zijn lof en dank uitsprak aan alle vrijwilligers die dag en nacht klaar staan voor iedere burger gevolgd door Erik Wibbelink, teamleider repressie cluster Noordwest.
Hij deelde samen met de burgemeester de diploma’s uit aan Niels van Hoorn en Casper Kollen voor het behalen van de opleiding “Manschap A” kreeg Jeroen Schreur zijn diploma voor het behalen van de opleiding “Voertuigbediener pompen” en Gert Koppers voor het behalen van zijn diploma voor de opleiding “Voertuigbediener Haakarm”.

Na de uitreiking werd brandweervrijwilliger Koos Vos naar voren gehaald vanwege zijn 20-jarig jubileum bij de brandweer. Koos heeft de brandweer in zijn bloed zitten, naast zijn reguliere baan spant hij zich veel in voor de brandweer en is hij een gewaardeerd brandweervrijwilliger binnen het korps.

Daarna was het de beurt aan Wian Schreur die maar liefst 25 jaar bij de brandweer zit, niet hij is alleen brandweer in hart en nieren; het zit in de familie.
Maar liefst drie generaties zit de familie al in de brandweer, zijn vader wist Wian helemaal warm te maken voor de brandweer die op zijn beurt Sion Schreur ook weer warm wist te krijgen voor de brandweer en nu beiden in korps Giethoorn zitten.

Na de overhandiging kregen de vrijwilligers met een behaald diploma nog een bosje bloemen van Erik Toet namens de personeelsvereniging en kon het feestje daarna beginnen.
De lampen gingen uit en voor live muziek was gezorgd waarbij de brandweervrijwilligers, vrienden en familie een gezellige avond hadden beleefd.

Deel dit artikel