Deel dit artikel

Darp – Bij een ernstig eenzijdig ongeval op de Ruiterweg in Darp is zaterdagnacht een 51-jarige bestuurder uit Diever overleden aan zijn verwondingen. De bijrijder raakte gewond.

Even voor kwart over twee ’s nachts hoorden omwonenden en feestgangers van het dorpsfeest een harde knal op de Ruiterweg. Nadat zij gingen kijken zagen zij een auto met paardentrailer die tegen een boom was gebotst waarna zij direct alarm sloegen.
Hulpdiensten waaronder meerdere ambulances uit de regio, de politie, Marechaussee en de brandweer uit Havelte waren snel ter plaatse.
De twee slachtoffers konden snel uit het voertuig worden gehaald en worden behandeld in de ambulance, hierbij kregen zij later assistentie van het Mobiel Medisch Team die per auto aan kwam.

De 23-jarige bijrijder kon al snel worden overgebracht naar het ziekenhuis, de bestuurder werd een tijd gereanimeerd maar dit mocht niet meer baten. Zo laat de politie weten.
Agenten van de Verkeersongevallen Analyse doen nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De Ruiterweg bleef voor langere tijd afgesloten.

Het is niet bekend of er in de trailer een paard aanwezig was.

Deel dit artikel